Quantcast
Channel: EPT - European Poker Tour - Nyheter, Resultat
Viewing all articles
Browse latest Browse all 354

Ukas hånd: Gilles Bernies’ flause

$
0
0

Når er det et dårlig tidspunkt å bløffe med en 4-høy i en turnering? Tyske Gilles Bernies gir et skole-eksempel på nettopp dette her i en duell mot Dzmitry Urbanovich.

Ved EPT Dublin Main Event var hobbyspilleren Gilles Bernies tett på at gå hele veien, og det eneste som stoppet ham var en dårlig timet bløff.

For å vinne en stor turnering krever det perfekt spill og en god porsjon flaks. I denne situasjonen er det ikke flaksen som svikter tyskeren Bernies, men hans evne til å ta den riktige beslutningen.

Denne beslutningen ender med å avgjøre hans skjebne i turneringen. Følg med her.

Fra pre-flop til river

Vi er heads-up om seieren ved EPT Dublin 2016. Bernies og Urbanovich er sikret €350.000, mens vinneren tar €561.000.

På dette tidspunkt har Bernies omkring 10,5 millioner chips, mens polakken har 7,5 millioner.

Blinds er 50k/100k/10k, og Bernies er i big blind. Tyskeren får

   

Urbanovich raiser til 225.000, og Bernies gjør den til 575.000. Urbanovich syner, så det nå er 1,17 millioner chips tilbake i potten.

Floppen:       

Bernies better 625.000 og raises til 1,475 millioner av Urbanovich. Bernies tenker over det i et stykke tid, før han går all-in.

Urbanovich syner med det samme og viser:    

Boardet kommer:

  ---  

Urbanovich dobler dermed opp med et par åttere. Han har deretter 15 millioner chips, mens Bernies ryker ned på 3 millioner.

Kort tid efter avgjør Urbanovich duellen og tar dermed hjem seieren.

Se hånden her:

Analyse

Hvorfor går det helt galt for Bernies i denne avgjørende hånden som rett ut ender med å koste ham seieren? Det ser vi på her.

Urbanovich raiser hver gang på knappen. Han er i posisjon og han har 75 big blinds foran seg som er mer en nok for å kunne spille slik.

Bernies beslutter seg for å re-raise med 4♦ 2♠ i big blind. Det er den nestdårligste hånden i heads-up, og han velger en bet-størrelse som nærmest tvinger Urbanovich til å syne ham.

ept dublin me heads up urbanovich bernies

Polakken skal kun betale 350.000 for å vinne en pott på 820.000, som gir pot odds 2,3:1.

Siden Bernies’ hånd er så dårlig burde han enten ha raiset større for at få Urbanovich til å folde, eller han burde selv ha foldet.

Bernies fortsetter å bette

Urbanovich syner hans raise, og de ser sammen en flopp som umiddelbart passer best til Bernies’ range.

Siden han har raiset, representerer han en range med mange høye kort, inklusiv en konge og en knekt.

Urbanovich’ range er litt vanskeligere å plassere. Som vi nevnte tidligere raiser han mange hender, og han syner her når han er er i posisjon og får gode pott odds.

Der er ikke noe i veien med at Bernies c-better her. Han kan helt sikkert få motstanderen til å folde nok ganger til å gjøre trekket profitabelt.

Når han better 625.000 inn i en pot på 1,17 millioner betyr det at dette trekket kun kan lykkes en ut av tre ganger.

Men Urbanovich folder ikke. Han raiser, og sjekk ut tallene. Efter raiset er der 3,3 millioner i potten, og han har 5,5 millioner tilbake.

Bernies har muligheten til å folde her, men i stedet går han all-in. En dårlig idé, da Urbanovich syner ham lynraskt og vinner hånden.

Godt eller dårlig spilt?

Man kommer alltid til å se dum ut når en bløff mislykkes - men det gjør det ikke nødvendigvis til et dårlig trekk.

dzmitry urbanovich 2
Dzmitry Urbanovich

Der er tre faktorer du skal overveie før du bløffer:

Hvor stor sannsynligheten er for at det lykkes Hvor store er sjansene for å vinne hånden etter en syning Hvilken turnering-situasjon man er i

Punkt to er det største problem for Bernies’ beslutning. Etter å ha blitt synet pre-flopp har Bernies så godt som ingen equity, mens en hånd som A-4 med et overkort eller T-7 med et gutshot i det minste ville ha hatt et par outs.

Dette indikerer et fold, så for å rettferdiggjøre en bølff her er det punkt en som er ut-slagsgivende.

Men her ser Urbanovich raise ikke ut som en bløff eller semi-bløff, og faktisk gir boardet flere draws og combo-draws, som en aggressiv spiller som Urbanovich godt kunne finne på at ha store muligheter med.

Derfor kan Bernies kun få rene bløffs til at folde, og det er nok grunnen til at han ikke burde ha forsøkt seg på en bløff her.

Når han setter Urbanovich all-in er potten på hele 9,6 millioner, og polakken skal betale 5,5 millioner. Det gir pott odds 1,75:1, og han kan vinne potten i 37% av tilfellene for å gjøre dette profitabelt.

Når man ser på antallet av draws og dermed mulige semi-bløffs, er det ikke et spesielt høyt tall.

Der er riktig mange kort-kombinasjoner i Urbanovich’ range som han kunne raise og syne et all-in med – f.eks. alle hender med to spar, straight draws som T-9 eller Q-T, alle par, pocket par og så videre.

Men der er enda en grunn til at denne bløffen er en dårlig beslutning i dette tilfellet – turnering-situasjonen.

Det er ikke så farlig om Bernies gir opp hånden her, siden han fortsatt har chipleaden. Men hvis han taper hånden, er situasjonen helt annerledes. Urbanovich leder stort og Bernies sitter tilbake med 3 millioner chips.

Konklusjon

Gilles Bernies forsøkte seg på en vill bløff mot Dzmitry Urbanovich, men det er ikke spesielt overbevisende. Motstanderens range er riktig sterk og Bernies har ingen outs, hvis han bliver synet.

Det er en uheldig beslutning han tar, som gir Urbanovich en regelrett gave, som henter  hjem med et par åttere.

 



Besøk no.pokerlistings.com

Viewing all articles
Browse latest Browse all 354


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>